Gerinccsont sérülés


Böbékné Czékus Ildikó Az osztály tevékenysége: A betegek programja a rehabilitációs team által meghatározott, gerinccsont sérülés aktuális állapotnak szükségleteknek megfelelően történik. A rehabilitációs program során az alábbi szolgáltatásokat nyújtja az Osztály: ápolás, orvosi ellátás, gyógyszerelés, fizioterápiai gyógytorna, masszázs, elektroterápiapszichológiai, ergoterápiás foglalkozások, gyógyászati segédeszköz ellátás, szociális ügyintézés.

kozmetikai kezelés a láb futó ízületei

A betegeket bentlétük alatt ellátjuk a mozgáshoz, önellátáshoz vagy otthoni ápolásukhoz szükséges gyógyászati, illetve rehabilitációs segédeszközzel. Tevékenységünk fontos része a beteg és családjának felkészítése az otthoni életre, valamint az gerinccsont sérülés és diétás tanácsadás.

gerinccsont sérülés a váll fájdalma megcsípődött

Betegeiket akkor bocsátják el, ha a rehabilitációs tervben kitűzött célokat elérték, vagy ha bebizonyosodik, hogy a kitűzött célok nem érhetőek el legalábbis a betegség adott szakaszában a szokásos időkeretben.

A betegfelvétel egyrészt kórházi osztályokról, másrészt a beteg otthonából előzetes szakorvosi vizsgálatot követően, előjegyzés alapján történik. A betegfelvétel feltétele a sérült szellemi és fizikai alkalmassága a rendszeres fizikai terhelésre.

gerinccsont sérülés