Kondroitin glükózaminnal


A kollagén egy szerkezeti fehérje, melyből az olyan fehér szövetek épülnek fel, mint pl. Amikor testünkben a kollagén mennyisége csökken, egyre gyakrabban jelentkezik tünetként a fáradság, a kimerültség, az ízületi fájdalom és a csontszerkezet gyengülése. Ezek olyan problémák, amelyek az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak.

Módosítva: A közismert glukózamint és a kondroitint külön-külön, vagy kombinációban is adagolják oszteoartritisz esetén. Korábban ezek állatgyógyászatban alkalmazott szerek voltak, az elmúlt években váltak népszerűvé a humán terápiában is.

Romatizma ve eklem ağrıları için Glukozamin ve kondroitin sülfat etkilidir

Mindkét készítmény természetes módon is előfordul a szervezetben, és a porc képződésében és regenerálódásban játszanak szerepet. Terápiás használatuk alapgondolata éppen ez volt, hogy az oszteoartritiszt jellemző biokémiai változások során elveszett porc-anyagokat kondroitin glükózaminnal, illetve javítják azok újraképződését.

Vizsgálati eredmények Klinikai vizsgálatokban a glukózamin és kondroitin jótékony hatásúnak látszott, de ennek bizonyítása azért nem volt túl jelentős, mert a vizsgálati elrendezés nem volt teljesen objektív, illetve a kevésbé jó eredménnyel zárult vizsgálatokat nem kondroitin glükózaminnal közzé Egy 16 vizsgálatból álló összefoglaló szerint a glukózamin hatásos és biztonságos volt az oszteoartritisz rövid távú ízületek kenőcs. Egy hároméves vizsgálat bizonyította, hogy a glukózamin-szulfát jelentősen javítja az oszteoartritisz tüneteit.

Ki nem szedhet glukózamint?

kondroitin glükózaminnal az ízület fáj, ha mozog

A glukózamin, aminocukor-származék, inzulin-rezisztenciát okozhat a betegeken, tehát ismert és kezelt cukorbetegeknek csak megfelelő óvatossággal adható. A glukózamin szulfát kagylóban, rákokban fordul elő nagyobb mértékben.

kéz artritisz kenőcs név

A "tenger gyümölcseire" allergiások számára éppen ezért szükséges az előzetes orvosi konzultáció. Okozhat gyomor-bélrendszeri zavarokat, álmosságot, fejfájást, vagy bőrreakciókat.

kondroitin glükózaminnal

Ki nem szedheti a kondroitint? A véralvadásgátlókat szedő betegek pl. Lehetnek gyomor-bélrendszeri mellékhatásai is.

kondroitin glükózaminnal

Általában is fontos, hogy étrendkiegészítők fogyasztása előtt konzultálni kell az orvossal, kondroitin glükózaminnal ezek is kölcsönhatásba kerülhetnek az egyéb gyógyszereléssel. Forrás: EgészségKalauz.

kondroitin glükózaminnal