Ujjízületi betegség


A főként 40 év feletti nőket érintő betegség életminőséget rontó következményeiről és a kezelés kiemelt jelentőségéről dr.

ujjízületi betegség kondroitin komplex és glükozamin összetétel

A hüvelykujj fájhat, merevvé és erőtlenné is válhat A hüvelykujj ízületét érintő gyulladásaz arthritis többnyire az osteoarthritis egy formája, ami jobbára a ujjízületi betegség és a kopás miatt alakul ki. A nagy igénybevétel miatt ugyanis folyamatosan kopik az itt található porc ahogyan a porcok általábanés ezzel párhuzamosan az ízület is károsodik.

ujjízületi betegség

Ennek egyik első jele lehet, ha a hüvelykujj alsó fele fájni kezd, amikor az érintett megfog valamit, vagy erőt fejt ki a kezével, például összegyűr egy papírt.

Később további tünetek is jelentkezhetnek: duzzanat az ízületnél és a csukló környékén, diszkomfort, gyengeség a hüvelykujjban, az ujj erejének csökkenése, beszűkült mozgástartomány. Kezelés nélkül a panaszok ujjízületi betegség, és mivel a hüvelykujj jelentős szerepet játszik a mindennapi tevékenységben, így ujjízületi betegség életminőség romlás is bekövetkezhet.

ujjízületi betegség

Ugyanakkor van néhány rizikófaktor, ami fokozza a kialakulás lehetőségét. Ilyen például ujjízületi betegség korábbi sérülés, törés, amely a hüvelykujjat érintette, de ide sorolandó a hosszú ideig tartó számítógépes munka, az ízületeket érintő betegségek, mint a rheumatoid arthritis és az elhízás is.

ujjízületi betegség glükózamin és kondroitin mellékhatásai

Ha a kikérdezés és a fizikális vizsgálat alapján arthritisre gyanakszunk, de szükség van további bizonyosságra, ujjízületi betegség, de szóba jöhet a röntgen, mint képalkotó módszer — ismerteti dr.

Nem muszáj együtt élni ujjízületi betegség fájdalommal Tudni kell, hogy az arthritis egy progresszív betegség, ami azt jelenti, hogy az állapot idővel romolhat. Arnold szerint ugyanakkor nagyon fontos, hogy a kínzó tüneteket időben kezeljük, a fájdalmat csökkentsük, a mozgástartományt a lehetőségek szintjéig visszaállítsuk.

ujjízületi betegség a vállízületek betegségei betegségkezelést okoznak

A végső soron szóba jöhető műtéten kívül kezelési lehetőségként merülnek fel az alábbiak: mozgásgyakorlatok a hüvelykujj körüli izmok megerősítésére, gyulladáscsökkentő gyógyszerek alkalmazása.